Om - FLOWER MAMA - frilansande florist i Västerås

Om mig

Agnes Jansson

Frilansande florist med ateljé hos Gäddeholms Trädgård


Utbildad florist med yrkesbevis

Vad roligt att du hittat hit! Jag är en passionerad florist som älskar att tänka och testa nytt. Det viktigaste för mig är att skapa något unikt för just dig. Det som gör att jag älskar mitt yrke så mycket är att jag har möjligheten att i varje uppdrag gå all in med min kreativitet och mitt engagemang. Det som driver mig är att se det färdiga resultatet och en nöjd kund. Jag hoppas att vi tillsammans kan ta din vision till nya höjder. Vill du diskutera blommor finns jag ett mail bort!

5 snabba om mig

  1. Jag har alltid varit estetiskt lagd och uppskattar saker som att måla, pyssla, och fotografera.
  2. Jag bor tillsammans med min sambo Dennis och vår son August som är 2 år i en lägenhet på Gideonsberg i Västerås. 
  3. Jag är uppvuxen i Uppsala och har min familj där.
  4. Jag älskar sötsaker och fikar många gånger per dag.
  5. Drömmer om att en dag bo i ett hus med trädgård.

Jag startade Flower mama hösten 2020. Den 1a april 2020 blev jag mamma till August och var då tvungen att pausa min floristutbildning. Jag kunde inte hålla mig borta från blommorna och i oktober 2020 startade jag mitt företag på sidan av min mammaledighet. I september 2021 börjar jag floristutbildningen igen och drev parallellt med den Flower mama. Nu är jag färdigutbildad och kan lägga allt mitt fokus på att utveckla företaget och hjälpa mina fantastiska kunder.

Här på min hemsida får du tillgång till mina kontaktuppgifter och imformation om mina tjänster. Undrar du något så är det bara att maila mig. Jag blir lika glad varje gång!

 

Jag säljer inom Västerås och kör ut din beställning.

 

Betalt tar jag via Swish eller faktura.

 

All kommunikation sker via mail eller meddelande på instagram eller facebook. Följ gärna min Instagram och gilla min Facebooksida för att ta del av lite andra roliga saker jag säljer och nyheter som ploppar upp då och då.

Med hänsyn till miljön

Det finns mycket att utveckla i floristbranchen och miljötänket är en stor del av det som behövs förbättras. För att bidra till den positiva utvecklingen använder jag mig aldrig av Oasis stickmassa till mina arbeten, som är ett vanligt material att göra begravnings och bröllopsbinderier med, men som inte är nedbrytbart och förorenar våra hav och sjöar. Jag jobbar istället med andra kreativa lösningar så som att sticka blommor i mossa, Agra wool, hönsnät, eller att binda buketter istället för att göra låga dekorationer i stickmassa. Jag försöker minimera min användning av plast genom att jobba med exempelvis pappersinslagningar, natursnören, papperstejp osv… och jag sorterar alltid mitt avfall. Under sommar och höst i Sverige vill jag jobba så mycket som möjligt med svenskodlade blommor. Jag har kontakt med många snittblomsodlare runt om Västerås. Detta är viktigt för mig ur ett miljöperspektiv då jag vet att odlaren inte använder några onaturliga bekämpningsmedel eller växthus som drivs av olja eller el. Transportsträckan blir även minimal. Andra fördelar är att jag vet var blomman kommer ifrån och hur människorna som jobbar på odlingen mår och har det. En stor fördel är också att jag kan handplocka precis de blommor som jag vill ha till kunden och redan i januari/februari när sommarens bokningar kommer in så kan jag önska vilka blommor jag vill ha odlade till vilket önskat datum. Jag har alltid en väldigt personlig dialog med odlaren. Även om svenskodlade snittblommor innebär så otroligt många fördelar så innerbär det även att alla blomsorter inte går att få tag på, även om utbudet är stort. Blomningstiden varierar beroende på väder och alla sorter trivs inte i vårat klimat. Därför rekommenderar jag alltid att ni berättar vilken färgskala och känsla, och att jag väljer blommor efter det. Detta rekommenderar jag även året runt när det inte går att få tag på svenskodlade blommor. Då resultatet blir som bäst är alltid när ni kommer med er idé om vilket tema festen ska präglas av, och att jag får skapa fritt efter det.