Blommor i säsong till bröllop - FLOWER MAMA - frilansande florist i Västerås

Blommor i säsong till bröllop

Det kan vara svårt att veta vilka blommor som är i säsong just då när ni ska ha erat bröllop. Här har jag skrivit ihop vilka blommor som går att få tag på olika tider på året för att hjälpa er i djungeln. Det jag alltid rekommenderar när ni ska beställa bröllopsblommor är att ni väljer en stil, färgskala och tema och att floristen får välja blommorna. Blommor är en färskvara och för att undvika besvikelse i fall någon blomsort inte finns tillgänglig är det bra att inte gå in på specifika blomval. Lita på att floristen vet vilka blommor som gör sig bäst ihop.

OBS!! Med säsong menas blommor som kan odlas i sitt naturliga klimat. Därför är endast de svenskodlade blommorna som inte odlas i uppvärmda växthus blommor som egentligen är i säsong. Om ni har möjlighet så rekommenderar jag att lägga bröllopet då säsongen för svenskodlade blommor är.


Januari – februari – mars – april

Tulpan, anemon, ranunkel, narciss (påsklilja, pingstlilja, tazett…), pärlhyacint, körsbärskvist, vide, spireakvist, viburnum, iris, magnolia, mimosa, nerine.


Maj – juni
Liljekonvalj, pion, syren, svenskodlade ranunkler, svenskodlade narcisser, svenskodlade tulpaner.


Juli – augusti – september
Från och med juli och tills frosten kommer brukar det vara blomsterprakt i landen hos svenska snittblommsodlare. Passa på att välja svenskodlat. Typiska blommor som odlas i sverige är dahlia, luktärt, zinnia, rosenskära, vädd, chokladskära, aster, risp, tistel, rävsvans, phlox, hallon, blodtopp och solrosor i olika storlekar och färger. 
Andra svenska sommarblommor är trädgårdsrosor, syren, samt alla ängsblommor så som blåklint, prästkrage, förgätmigej, humleblomster och midsommarblomster.


Oktober – november
Protea, hortensia, prydnadskål.


November – december
Julros, hyacint, amaryllis, barrväxter..

Populära bröllopslommor som går att importera året runt är rosor, kvistrosor, krysantemum, brudslöja, riddarsporre, eukalyptus, limonium, prärieklocka, alstroemeria, lilja, nejlika, gerbera, orkidé.

Hoppas att denna guide kan hjälpa er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *